tisdag 2 juni 2009

Möte....igen

På torsdag blir det möte med rektorn och en pedagog igen. Är så otroligt less på deras brist på pedagogik. Först tänkte vi att det är ju sommarlov snart så tar vi itu med allt efter sommaren. Men det går inte.

Förra onsdagen då jag skulle hämta A så satt han i hallen och grät. En fröken följde mig in och sa bara att han sitter här och gråter. Jag försöker bara trösta honom och tänker inte på att fråga fröken vad som hänt (men hon kunde ju ha berättat också). Sedan då vi åker och, och då vi kommit hem frågar jag A vad som hände, och han berättar.

De skulle färglägga en branbil, och han hade gått och satt sig vid bordet. Han säger att han först fick en krita som var halkig och målade över hela papperet (ok, han hjälpte säkert till en del). Då gav de honom ett nytt papper, och då hade han tagit två pennor och ritat med samtidigt.

Då blev han skickad från bordet med orden att han försuttit sina två chanser.

Det är det enda som han förstått av det hela. Jag förstår ingenting. Vill han måla sin brandbil helsvart är det väl upp till honom? Vill han måla med två pennor samtidigt kan väl inte det störa någon heller?

Eller blev hans brandbil inte nog fin? Förstår ingenting måste jag säga.
Det är bara småsaker, men jag vill inte att min son ska behöva sitta och gråta, särskilt över något som ha inte ens vet vad som hände. Ingen har tagit sig tid till att förklara för honom vad som hänt, och varför han inte får vara med - alltid den enklaste vägen ut.


På tal om något helt annat - har för första gången ställt upp i två "vanliga ch riktiga" scraptävlingar. Det är inte avgjort ännu, och det spelar ingen roll hur det går. Men det var jättekul att göra bilderna och att delta.

De här är det:
På den första bilden var uppdraget att göra ett kort i endast en färg, men olika färgskalor. Det här kortet gjorde jag till pysseltagens tävlingDet här kortet hade temat "Livets goda", och dessutom var det en skiss som man skulle jobba efter. Det här var hos scrappakalja.

skissen

3 kommentarer:

 1. Hej på dig!
  Nu har jag kommit ut på andra sidan CC:n och kan börja tänka på annat (ler)
  Har läst men inte hunnit kommentara. Låter skumt det som hände A...för som du säger det är väl upp till honom om han vill måla helsvart eller med två pennor (aja vissa vuxna tycker att alla ska tänka lika dant...suck)
  Såå kul att du gjort alster till "riktiga" tävlingar *Håller tummen för dig* - de var jättefina (förresten)
  Ha det gott
  Kraaam C

  SvaraRadera
 2. Tack snälla du :-)
  Och tack för kommentarerna du ger :-D

  SvaraRadera
 3. Men..Va' é dé för några på A's Dagis egentligen...Detta får ju inte hända :(
  *Kramar Om & Håller Tummarna*

  Waoo..Såå Snygga Scrappkort du gjort ♥....

  SvaraRadera