lördag 19 juli 2008

Kalastips

Istället för fiskdamm

Skattjakt - Kan bli hur spännande som helst. Göm en karta, som barnen hittar om de kan svaret på en gåta. Ju äldre barn – desto svårare ska det vara.

Följa guldsnöret - Passar ett kalas med färre barn. Göm varje påse i änden av ett snöre, som barnen måste nysta upp för att få sitt godis.


Spåra kryp - Köp små plastspindlar, myror och nyckelpigor. Dela upp barnen i tre lag och låt varje lag följa ”sin” insekt på väg till godiset.

Hemliga lådan - Måla och gör i ordning några skokartonger. Klipp ut ett lagom stort hål i varje och göm något inuti, som gelégodis, en fuktig disktrasa eller ris. Vem vågar stoppa in handen och gissa vad där är?

Leta efter fem mystiska misstag - En variant på ”Finn fem fel”, som brukar ge upphov till många glada skratt. Barnen får titta noga på en vuxen, som sedan går ut och stökar till sig. Vänd till exempel byxorna bak och fram, sätt ett plåster på näsan, byt strumpor eller ta på dig två olika skor. Sedan får barnen gissa vilka de ”fem felen” är.


Lek ”Anden i flaskan” - Förbered genom att skriva eller rita ett antal lappar med uppdrag anpassade till barnens ålder. Exempelvis: ”Hoppa ett varv runt soffan på ett ben” eller ”Sjung en sång”. Låt barnen sitta i en ring och turas om att snurra en flaska. Det barn flaskan pekar på drar en lapp med ett uppdrag. Belöningen efter avslutat uppdrag blir en guldpeng av choklad.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar