lördag 19 juli 2008

Pappespyssel

Gristavla
Klipp loss de olika äggkopparna i en äggkartong och måla dem rosa. Rita dit ögon och tryne. Klistra upp grisarna i en grupp på en kartong.
Igelkott
Måla en bakgrund på kartong med brun färg, måla dit ögon och nos. Måla tandpetare i brun, ljusbrun och mörkbrun. Häll klister över igelkottens kropp (utom ben och nos). Lägg tandpetarna i klistret, låt de peka snett bakåt och lägg de så tätt som möjligt. Om man vill kan man klistra löv, gräs eller barr under igelkottens fötter.
Folie
Klistra upp olika föremål, t ex snören, stenar, snäckor, löv, knappar, på en kartongbit. Lägg sedan försiktigt över en foliebit, stryk med en bomullstuss från centrum ut mot kanterna så att folien sitter åt. Fäst folien på baksidan. För att inte tavlan ska bli glansig kan man ta lite tusch eller annan svart färg på bomullstussen och föra över tavlan.
Färgmosaik
Riv eller klipp småbitar av papper från olika tidningar, kataloger och reklamblad. Sortera bitarna efter färg eller mönster om du vill. Bitarna kan användas på flera sätt, t ex rita en figur på ett papper, fyll den med klister och täck denna figur med mosaikbitarna, dela in ett papper i rutor och fyll varje ruta med en färg eller ett mönster. Stryk klister på ett papper. Låt barnen strö pappersbitarna över så att de slumpvis fastnar i klistret eller låt dem trycka fast de där de själva vill.
Silkespappersmosaik
Riv silkespapper i bitar. Gör tussar av papperet och klistra fast på en figur, t ex ett hjärta eller ett träd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar