tisdag 15 september 2009

Andra mötet

Japp, idag var det dags för det andra mötet med psykologen. A var superduktig. Vi hade pratat med honom att han skulle sitta stilla idag, eller åtminstone på stolen ;-) Det gjorde han :-)

Idag gjorde han först några övningar då vi fick vara med (sedan lämnade vi honom och han var själv med psykologen medans vi hade ett samtal med kuratorn). Han skulle hitta likadana figurer som på de undre bilderna kunde vara olika i storleken eller i läge. Vi satt ju en bit ifrån så jag kunde inte se allt, men jag tror han klarade det superbra.

Sedan skulle han flytta färgglada bollar så de hamnade i rätt ordning efter en bild. Problemet var bara att bollarna satt på pinnar som var olika långa, och han fick bara ha en boll i handen i taget. Väldigt klurigt blev det mot slutet.
Han blev ledsen då han inte klarade de sista två sakerna, men blev kanske lite gladare då psykologen berättade att de övningarna var gjorda för de som var 12 år. Då kunde han slappna av lite. Svårt då han tar så illa vid sig då han inte kan.

Nu kommer psykologen och en specialpegagog att besöka förskolan på torsdag och vara med honom hela dagen då. Sedan ett läkarbesök på måndag.

Kan hända att psykologen vill träffa honom igen för ytterligare test, men det får vi troligtvis veta under veckan eller i början av nästa.

Vad vi förstått hittills är att psykologen säger att det finna avvikelser, men inte nog stora för en diagnos. Dessutom har han så stora förmågor på andra områden som kommer att väga upp hans svårigheter. Om detta stämmer, och vad de kommer fram till i slutändan får vi se om tre veckor ungefär.

2 kommentarer:

  1. Gulle killen då ♥..
    Såå Duktig han är! Spännande att höra vad de kommer fram till & i skolan,jag har bara gjort liknande tester med mitt före detta Fosterbarn som bara var 3 år...*Kram* min vän!!!!

    SvaraRadera
  2. Vad duktig han har varit:-) Det som är bra iom att ni bestämde er för att genomföra dessa tester är att ni kan få den hjälp som behövs för att hjälpa A på bästa sätt och viktigast att han får den hjälp o dom utmaningar han behöver i skolan senare.

    Kraaaaaaam

    SvaraRadera