onsdag 13 maj 2009

Jo, vi åkte ju in tidigt igår till sjukhuset, och det gick jättebra.

E var bara orolig att hon skulle få spruta.Klockan 7 fick hon lugnande, och klockan 8,20 somnade hon i sin säng. Först 10 fick hon opereras, och då de flyttade över henne till operationssängen vaknade hon och fick panik.

Hon skrek och tårarna sprutade.Hon fick då sitta upp, och vi kramades och de satte nål på handen utan att hon märkte det. Sedan somnade hon ju strax därefter (bara några tårar från mamma kom då jag lämnade henne - fast jag önskar de väntat 10 sek så jag slapp se då de stack ner saker i hennes hals)

Det tog bara 45 minuter så kom de och hämtade mig så jag fick följa med på uppvaket.Då jag kom dit så höll de på med E.

Hon fick inte luft så de slängde henne runt runt i sängen och vände på hennes ansikte i olika lägen för att få henne att andas ordentligt. De fick tillslut dit en mask med extra syrgas, blandat med någon medicin.Så fick jag sätta mig i sängen och ha henne i famnen så att hon satt och sov. Det tog 40 minuter innan hon kunde andas normalt igen, och nu sprutade mina tårar. Tyckte det var så fruktansvärt att höra henne då hon inte kunde andas.

Hon sov kanske i två timmar, sedan vaknade hon och mådde bra. Hon har inte alls klagat på något smärta - lite ont har hon sagt det gjort då medicinen är på väg att släppa, men inga tårar, utan hon leker och skrattar som vanligt.

Men de hade ändrat operationsmetod - så jag fick hem en enkät att svara på om smärta o liknande.

Däremot måste hon äta penicillin nu då hon hade varit så kletig bakom näsan då de tog polyperna (som hade varit ordentligt förstorade). Dessutom måste hon kanske opereras igen. De är tveksamma ifall de fick bort nog mycket.E är så trång i halsen, så att de fick inte bort så stor del av mandlarna.Det kan bli om två månader eller om flera år.

Är hennes problem med sömnen kvar om två dygn ska vi ta kontakt med sjukhuset igen för en ny op - och då tar de bort hela mandlarna. På det stora hela känns det bra, men vill ju helst slippa en ny op. Men eftersom alla sagt att det är så smärtsamt så är vi väldigt glada Hon har fått feber i natt (hon sov, så jag ville inte väcka henne för att ge medicinen kl 2 - då all medicin är en kamp med henne).Åt två flaskor välling igår, men idag gick det lite sämre. ½ dl välling, men då fick hon en glass, och den gick ner.

Bara att vänta och se.

Sedan var ju A på sitt möte med psykologen. Resultatet får vi veta om två veckor då vi har möte med henne igen.
Han hade fått göra massor med övningar (var där i drygt en timme)
- bygga torn - hon först, och så rev hon sitt o han skulle bygga likadant
- ordförståelse
- förklara varför man inte får göra vissa saker
- skillnad på bilder
- skriva bokstäver och rita former
- räkna till 50 (han räknade till 5 på finska o 12 på engelska då han ändå höll på)

3 kommentarer:

 1. Så skönt att det gick bra...men mindre kul och höra allt jobbigt som du var tvungen att uppleva.
  (Usch och fy att behöva se dem göra allt det där med din dotter)
  Håller tummen för att ni slipper gå igenom ännu en operation
  Ha det gott
  Kram C

  SvaraRadera
 2. skönt att det gick bra och att hon inte har så ont.. tur det finns mediciner.
  kram på dig

  SvaraRadera