lördag 16 maj 2009

Less

Bläää en tur till akuten igen igår.

A föll väldigt illa i stugan och det forsade blod från munnen. Trodde först det var ett vanligt jack i läppen, men inte. Kollade som alltid in i munnen, och två tänder hade blivit inslagna.

Innan vi fick tag i någon som kunde hjälpa oss med vad vi skulle göra
118 118 - hänvisade till 112
112 - hänvisade till närmaste mottagning
de hänvisade vidare till jouren i Luleå, som hänvisade vidare till Sunderby sjukhus, och där fick jag efter flera samtal prata med en munkirurg.

Han tyckte vi skulle komma in, och då han ringde var vi bara 30 minuter bort - vi hade alltså redan kört halva vägen medans vi väntade. Arvid har väldigt ont förstås, och ska nu äta "flytande" i två veckor. På måndag sa vi till tandläkaren o se om ena tanden ska dras ut- jag hoppas väl det, trots att han kommer vara tandlös i ett år kanske, men han kan ju inte heller gå omkring med en tand som sticker ut.

Läppen är väl 4 gånger vanlig storlek, och jag tycker så synd om honom.

Nu känner jag verkligen att det får räcka. Igår kände jag verkligen att jag inte fixade att vara lugn. Främst för att ingen kunde hjälpa till, och jag kände mig så hjälplös - står mitt ute i skogen i ingenstans med ett barn som storgråter, och det forsar blod. Jobbigt.

2 kommentarer:

  1. Née...Stackars kille :(
    Hoppas allt går bra för Er

    *Kramar Om*

    SvaraRadera
  2. Åhh, här är man för att kolla hur det gått för E efter operationen och ser att A råkat illa ut också! Barnen har haft en tuff vecka och jag förstår att det varit känslosamt för er. Krya på er! Vi hörs

    SvaraRadera